About Nyons

Camping Les Clos

"What you do not see, you can not capture!"

Nyons en meer

Nyons...

De stad Nyons, ligt in het zuidelijke deel van Drôme, in het hart van het regionaal natuurpark van Baronnies Provençales. Nyons heeft een lange geschiedenis. Een reis terug in de tijd in dit gezellige plaatsje, één van de Mooiste van Frankrijk...

Brug Pont Roman...

Een van de meest mooie bouwwerken van Nyons is waarschijnlijk de brug pont Roman, die over de Eygues gaat. Deze gewelfde brug bestaat slechts uit één boog; heeft een reikwijdte van 43 meter, en een hoogte van 18 meter. Het uitzicht op de rivier, en het omliggende landschap is prachtig!

De historische stad, bereikbaar via de straat Rue des Bas-Bourgs, zit ook vol architectonische pareltjes. Hier wordt nog steeds iedere donderdagmorgen de traditionele markt gehouden, waar smaken en geuren zich vermengen met vrolijke kleuren.

Les Clos...

Ontdek een glooiend landschap op de grens van de Provence en de voorlopers van de Alpen. Het is een gebied met veel boomgaarden (olijven, abrikozen en kersen), wijngaarden (Côtes du Rhône, Coteaux des Baronnies) en typische streekproducten (lavendel, truffels en paddestoelen).

Camping Les Clos Nyons Drôme Provence...

We hebben er fijn gekampeerd in de Drôme, op loop afstand van Nyons.

Camping Les ClosNyons is dus een stad waar het heerlijk vertoeven is. Met de beschutte pleintjes en vele cafeetjes, restaurantjes heeft het plaatsje het nodige te bieden. Je kunt er ook heerlijk eten. Als de markt is in het dorp, en je komt van de Camping, ga dan echt lopend. Het is er druk en weinig om te parkeren.

Het regionaal natuurpark van Baronnies Provençales heeft ook een opmerkelijk onroerend erfgoed met de sfeervolle, hooggelegen dorpjes als Montbrun-les-Bains, Venterol en Vinsobres.

Historische steden als Nyons en Buis-les-Baronnies, met hun vele overblijfselen uit het verleden, zijn tevens een weerspiegeling van dit mooie historische erfgoed. Met zoveel smaken is er voor iedereen wat te beleven en te zien.

Camping Les Clos Nyons Drôme Provence ...

We camped fine in the Drôme, within walking distance of Nyons.

So Nyons is a city where it is wonderful to stay. With the sheltered squares and many cafes, restaurants, the town has a lot to offer. You can also eat delicious food. If the market is in the village, and you come from the Camping, really go onCamping Les Clos foot. It is busy and little to park.,

The Regional Natural Park of Baronnies Provençales also has a remarkable real estate heritage with the attractive, perched villages such as Montbrun-les-Bains, Venterol and Vinsobres.

Historic towns such as Nyons and Buis-les-Baronnies, with their many relics from the past, are also a reflection of this beautiful historical heritage. With so many flavors, there is something for everyone to experience and see.

More Photos

Het Dorp, de Camping, Nyons

Drôme Provence

 

ALT NAME

Camping Les Clos

 

ALT NAME

Markt in het Dorp

 

ALT NAME

Drôme